A Girl Like Me.

Vanligtvis är helger ganska uppskattade. Uppskattade för att man får vara ledig och för att det helt enkelt inte är en vardag. Vanligtvis är fredagen veckans bästa dag och söndagar mindre roliga av simpla skäl. Den här helgen har inte varit lika glatt välkommen. Den här helgen har varit ett evigt väntande. Ett väntande på vardagen, måndag och tisdag, så jag får reda på förra tentaresultatet, att kommande tentan är avklarad och ett steg närmare sommaren. Men snart är vi där, tiden går fort och därför lever jag här och uppskattar nuet lika mycket som jag längtar till framtiden.

Mors dag också, som jag hoppas alla tar vara på. Det är ingen stor ansträngning som behövs för att visa att man bryr sig. Hade jag varit hemma hade jag troligtvis bjudit mamma på en lagad middag och lite blommor. Nu fick hon ett hemmagjort kort som skickades tidigare i veckan och ett telefonsamtal senare i eftermiddag. Bästa mamma, tänk vad bra man har det.

Och tänk vad dåligt med foton jag har. Ändring till sommaren då kameran åker fram ur garderoben igen.





Marry You.

Ganska otroligt egentligen, hur kul man kan ha åt några människor som är instängda i ett hus. Big Brother förstås. Första gången jag följer det varje dag. Det håller på mellan tio och elva, och så dags är egentligen för sent för mig att lägga mig när jag går upp tidigt på morgonen. Eller tidigt och tidigt. Tidigt som i sju-åtta. Lägger jag mig vid elva har jag riktigt svårt att komma upp på morgonen, blir trött när jag sitter still och är trött tidigt på kvällen. Men trots detta och trots att det går i repris vid sju på kvällen dagen efter och trots att man kan kolla på avsnittet på datan när som, måste jag endå sitta kvar i soffan och kolla på det när klockan blir tio på kvällen.

Lite avis på mamma som var på kurs i Göteborg i dagarna nu och passade på att hälsa på familjen Magnusson. Märta hade vuxit och Kerstin blev glad att se henne och drog i hennes hand för att leka. Bah, jag vill också.

Kerstin på en av våra lekdejter på lekplats.

Hanging Around.

Har precis bokat hotell för vår tredagars-trip till Stockholm i juni då vi ska se Foo Fighters. Helt sjukt vad nära det är nu och jag håller på att spricka av längtan. Känns verkligen att sommaren är tätt inpå verkligheten. Vi har nästan ingenting kvar i skolan att göra. Tenta på tisdag och sen avslutande seminarie tisdagen därpå, sen är terminen över och alla roligheter tar sin start.

Igår hade vi färdighetsträning i EKG. Det innebar att vi fick strippa av oss tröja och bh, räkna revben på varandra och se kurvor på hur våra hjärtan sköter sitt arbete. Framstegen i kunskapen skjuter i höjden varje dag.

Idag har vi klingat in enkla högskolepoäng då vi hade kommunikationsövning. Utan handledare fick vi i basgruppen spela totalt ungefär 10 minuters oseriöst rollspel och sedan reflektera över bemötande. För detta fick vi 2,5 högskolepoäng. Lika mycket poäng som alla färdighetsträningar har gett tillsammans, då vi lärt oss att bädda, tvätta, patientförflyttning, hjärt- och lungräddning, vård i akuta skeden, ta blodtryck och ta EKG. Hård dag, verkligen.

Our Love.

Jag kan härmed, förutom att titulera mig som faster, även kalla mig moster. Natten till igår, måndags, fick min kära syster och hennes man tillökning. Måste ju få säga att jag hoppades lite på att jag skulle få gå och köpa killkläder. Men icke.
Ytterligare en liten tjeja har vi i släkten nu, men lika välkommen för det. Alma!


Summer Nights.

Idag har vi befunnit oss i sommartider. Det har varit sjukt varmt, helt troligt värmerekord för i år. Var på sconesfrukost/lunch med ett par trevliga klassisar där det satts på balkongen och svettades. Pratade om havet och längtade hem till kusten. Mindre än tre veckor kvar, sedan blir det hem till sommarstaden. Mindre än tre veckor, det är ju förresten helt sjukt. Snart är första terminen gjord och man fattar som vanligt inte vart tiden tar vägen.

Fredagens tackfest blev grymt lyckad. Helt galen kväll. Gick in på Facebook på lördagen, började prata med Malin som frågade "vad fan hände igår?", och det sammanfattar kvällen ganska bra.

klassen, snodd bild














Party At A Rich Dude's House.

Här sitter jag, 76 minuter för sen. Skulle ju som sagt varit hos Emeli vid typ två men blir som vanligt inte klar i tid, även att jag inte gjort nåt speciellt på förmiddagen. Lite trist men nu möter jag upp dom på vägen till lokalen istället. Känns onödigt att åka inåt stan när vi ska ut hitåt sen igen.

Temat på tackfesten är 90-tal. Ni vet typ Spice Girls, E-type, bodys, blommiga jeansskjortor, pannband och tajts. Hört mycket om folk som ska ha mycket färg och extremt smink. Själv kör jag på raka motsatsen, såklart! Det var ju också under 90-talet som datorerna och internet blev stora. Så hade som plan att klä ut mig till någon sort IT-nörd eller nåt. Nu när jag sitter färdig tycker jag mer att jag liknar en bonde.. men så får det vara. Skillnaden är väl liten. Jag är en bonnig IT-nörd.

Nitar Och Läder.

Trots att jag sett denna uppsatta bild på toaletten på HUB ett flertal gånger, blir jag fortfarande lika fascinerad varje gång. Är den inte inspirerande så säg.



Ser verkligen fram emot att avsluta den här terminen. Detta av lite olika anledningar men främst kanske för att få en ny basgrupp i höst. Vårt lilla gäng har gått från att börja som 8 stycken till 6 som vi är nu. Det spelar i och för sig ingen roll men vi har inte klickat riktigt när det gäller basgruppsarbete. Vår handledare har frustrerat slitit sitt hår för att försöka få igång oss på mötena men inte med så bra framgång. Att samlas hela gruppen för att jobba på olika arbeten verkar också vara ganska svårt. Ingen verkar jätteintresserad och jag blir så trött.

I höst kommer vi också vara faddrar till nya nollan. Vi hade första faddermötet igår och detta ska bli så sjukt kul. Hoppas på att vad folk säger gällande att det är roligare att vara fadder än nollan och att klassen får mer sammanhållning stämmer. På tal om faddrar har vi ikväll tackfest för våra. Vi ska vara i lokalen vid fyra för att fixa iordning och förfesta med klassen så efter tvåtiden beger jag mig till de finare delarna av denna stad för lite förförfest.  

I Do Not Hook Up.

Okej. Dryga veckan sen sist. Ibland har man bara inte lust.
På dessa dagar har jag, i rätt tidsföljd;
panik-tenta-pluggat, skrivit min första riktiga skriftliga tenta, skrivit denna tenta lite bättre än vad jag trodde jag skulle göra, lunchat med mina Oskarshamnstjejor som fick mig att längta till sommaren, haft helgbesök av Matilda, druckit årets första uteserveringsöl, spenderat mycket pengar på utemat, varit på Sveriges största studentfestival som höll på i tre dagar, slappat och laddat upp inför nytt tentaplugg, varit ute i verkligheten och intervjuat en patient och pluggat alldeles för lite.

Och det är ungefär det jag orkar med just nu.
Helgbilder.











Kisses Don't Lie.

Helgen spenderades utan tvekan hemma i hamnen av två anledningar. Självklart för att bekanta mig med Märta och vilken tjej sen. Så himla härligt att gosa och lukta på en liten bebis igen. Hade självklart med mig lite presenter till både Märta och Kerstin. Kerstins vart lite stor och mamma hade inget annat presentpapper än julpapper så blev en liten rolig cykeltur ut till Mysingsö med det.



Glädjen varade till söndag då vi vinkade av Märta, Kerstin och hela den familjen Magnusson som rullade med släpkärror till sin nya stad Göteborg. Blev en lite sorglig stund där. Kommer sakna dom sjukt mycket när man kommer hem dit nästa gång. Förutom umgänge med dom bestod helgen av plugg och det var ungefär det jag hann med!






MalinM

Living Is Now

RSS 2.0