War Sweater.

Nu ligger vi i sängarna på hotellrummet efter en riktig hotellfrukost. Bor på Visby Hamnhotell som är ett mysigt hotell med flera hus 10 minuters promenad från innercentrum. Vi har ekonomirum, det billigaste allternativet men det är perfekt för oss som inte planerat att vara på rummet många timmar av vår vistelse här på Gotland. Dessutom är det också billigt! Igår när vi kom fram halv sju var det molnfri himmel och vi hade en trevlig middag på en uteservering i hamnen med solnedgången precis bredvid oss. Dessvärre gick min resväska sönder i bagagehanteringen på vägen hit. Inte kul men skadeanmälan är på väg in så får förhoppningsvis kompensation för det inträffade. Dagens planer är att vi nu ska bege oss in till centrum och se vad det finns för shopping att erbjudas!

Fireplace.

Kerstin har kommit in i den åldern där hon tar efter och lär sig nya saker fort. Varje gång man träffar henne har hon nya färdigheter att visa upp och man blir lika förvånad varenda gång. Hon är min gullegris. Bara hon kan sprida en sån glädje, lycka, harmoni och stolthet i mig. Den yngsta i min omgivning är den som har bäst förmåga att ge mig ny kraft. Mmmm, vad jag älskar min lilla gosiga brorsdotter.

Tar man upp en telefon till örat och säger hallå, hallå tar Kerstin upp Freddes gamla mobil, som numer är hennes leksak, och säger tvndkvn o feong vnof jkpve!!!



Light Outside.









Onsdagskvällen.

Almost Everything.

Idag torsdagen den 27 maj innebär sista dagen med plugg innan sommaren. Har sista provet imorgon som även är sista dagen i skolan. Hur skönt är inte det? Har pluggat nästan konstant de två sista veckorna. Kommer vara en stor sten som släpper från hjärtat när jag lägger ner pennan imorgon. Sen är det bara att hoppas.



Vi går mot en härlig helg också. Blir säkert lite tolvskillingsmarknad på lördag och sedan gå och gratta Mathias morbror. På söndag och Mors dag ska vi gå ut och äta lunch med mamma och mormor. Senare åker jag och M på vår minisemster till Rom, nej jag menar Gotland. Stannar till torsdag och det ska bli riktigt härligt faktiskt.

Igår var jag och mamma på inredningsparty hos Ida och hennes mor. Massor snygga grejer men lite för hög prisklass för min ekonomi. Fick dock en studentpresent med mig hem, eller ner på beställningspappret så hoppas den kommer innan det är dags för dem att springa ut. På hemvägen var det fin kvällssol, vilket var exakt vad jag hoppats på då jag tagit med mig kameran i förebyggande syfte.

Berliner Star.

 

  



Come Take Me Over.

Säkraste tecknet på sol är bombaderingen av fräknar efter en kort tid utomhus.




Under fredagskvällen åkte jag och mamma hem till familjen D för grillning.



Bag Full Of Silly.

Efter urnnedsättningen i onsdags åkte vi hem och fikade lite frallor. Kerstin är en allätare och helst ska hon ha allt på samma gång.




Bebisskratt av skräckblandad förtjusning är bland det bästa som finns.




Handsome Man.

Efter Pappas begravning i november skickades han iväg för att kremeras. Det gick några veckor till han kom hem igen. Lite efter det blev det jättekallt och snöigt och vi ville inte att det skulle vara sådant väder när vi satte ner urnan på hans gravplats. Därför väntade vi. Vi väntade enda tills idag. De senaste månaderna har det bara inte blivit av men klockan tio i förmiddags var det dags. Jag, mamma, Fredde och Kerstin gick och hämtade honom i det lilla kapellet på kyrkogården där han stod och väntade bland lite tända ljus. Det var fint. Jag förundras över och är oerhört tacksam för hur folk som jobbar där, ordnar och fixar så bra runt omkring så händelsen blir minnesvärd för oss anhöriga. 

   


Vi tog med oss Pappa och traskade bort till gravplatsen. Precis intill morfars så kunde inte ha blivit bättre. Känns bra att veta vart man har honom, nu kan jag gå och hälsa på när jag vill. När skolan slutat ska vi åka till Västervik och beställa en gravsten också.






And I hope you'll find your freedom
For eternity

Ain't That A Kick In The Head.

Okej, det är ingen hemlighet att jag är svag för Robbie Williams. Från och till är han den enda jag lyssnar på. För något år sedan kollade jag på hans live-DVD flera gånger i månaden. Det är 4 år sedan jag och Fiffi var och såg honom på ett fullsatt Ullevi i Göteborg. Kommer aldrig glömma känslan jag hade i kroppen när vi stod där. Total lycka. Däremot var det ett bra tag sedan han rullade i mina högtalare. Tills jag gick in på Martys blogg i morse och såg att han lagt ut en video från en av Robbies konserter. Sedan jag såg det är han återigen för stunden det enda som går att höra här hemma.

Har också hur många gånger som helst tänkt lägga upp lite filmer från min kamera från Ullevi-konserten. Så här kommer lite sådant plus den väldigt charmiga bilden på mig och Fiffi. Lägg också gärna märke till vår härliga skönsång det allra sista på sista filmen. Minnen.







 

You Already Know.

Sitter på altanen med datorn på det vita plastbordet. Det blåser lite kyligt men solen steker. Alla vet väl att solen tar som bäst på våren. Har linne med nedkavlade axelband. Bordet skuggar nedre halvan av kroppen så blir för kallt att ha något annat än långbyxor på sig. Har sista delen kvar på mitt fördjupningsarbete. Diskussionen. Det är just den jag sitter här och försöker bli klar med. 

Eftersom jag sitter och skriver på datorn har jag böjda armar och kommer därför få vit linje i armvecken. Eftersom jag sitter med kroppen framåtböjd och huvudet nedböjt mot datorn kommer jag få en vit linje runt halsen. Och eftersom jag sitter med huvudet nedböjt mot datorn kommer jag få en vit linje under ögonen från pannan. Den här ställningen är inte den optimala solnings-ställningen och jag kommer inte få en särskild jämn bränna. Men jag tar det, för att sitta inne i det här vädret ger så mycket mer ångest än ojämn bränna.

Fredags

 


Cobrastyle.

När man tar kort med blixt på Mathias är det sällan man får ett resultat där han inte ser drogad ut. Hans ögon tål på något konstigt sätt inte kamerablixtar. Hans ögon faller okontrollerat ner och 90 % av gångerna ser han ut som att han när som helst ska kolavippa. Detta är fruktansvärt frustrerande. Väldigt få kort på honom och oss ser okej ut, och då har vi försökt ett antal gånger. För att demonstrera detta kommer här ett bevis. Vi kan ju bortse från att han här dessutom ser olidligt uttråkad ut!

 

MEN, häromdagen kollade jag igenom en bok från Freddes och Malins bröllopsfest förra året. En bok där alla gäster fick ta ett kort på sig själva och skriva en hälsning till brudparet. Det här kortet på oss, gjorde mig väldigt förvånad. På det här kortet ser Mathias ändå rätt bra ut! Han är inte ett helt hopplöst fall trots allt! 



Bland deras bröllopsgrejer hittade jag också det lilla häftet som låg på alla gästers matplats. I det häftet fanns bland annat en beskrivning av alla personer som var närvarande.

Malin Magnusson: syster till brudgummen, föll för hottad S40, tillsammans med Mathias D.

Kan dock hävda att det inte stämmer fullt ut men tar däremot hellre denna än "Oskarshamnsraggare" som gick att läsa på min mans beskrivning!

 

Don't Stop Me Now.

Onsdagar är så himla bra. Skolan börjar inte förräns halv två. Perfekt att få lite plugg gjort innan. Så satte som vanligt klockan på halv nio för att verkligen komma upp i tid. Har dock fortfarande inte börjat plugga. Disciplinen är i botten. Kände mer sug av att börja dagen med träning istället så gick ner, satte på TV:n och började trampa. Den där filmen som var då, självklart var den intressant. Så pass att jag var tvungen att se klart den. Sen har jag plockat lite, gjort mig iordning och kollat lite på datorn.

Sitter och innerligt hoppas att det ska fortsätta vara uppehåll från regn resten av dagen. Så jag tar mig till skolan på cyklen utan att bli blöt. Sen hinner jag säkert hem igen innan jag cyklar iväg igen för att intervjua till min fördjupning. Förhoppningsvis klarar jag allt utan blöthet.

Helgen börjar ordna upp sig nu i alla fall. Fredag blir grillning och Lika par leka bäst med Lisa och Simon. Till lördag gör jag ännu ett försök att samla ihop mina Oskarshamns-boende vänner. Får se vad domen blir denna gång, ger snart upp helt på sant. Söndag är den äntligen dags för Magnus BetnérForum. All tid däremellan måste ägnas åt plugg! Punkt slut.

MalinM

Living Is Now

RSS 2.0