I'll Stick Around.

Det känns som att jag inte har gjort annat än pluggat sen vi började med kursen. Vi har två basgruppsträffar i veckan och vid varje gång får vi ett nytt scenario som vi ska lösa till nästa gång plus en annan redovisning till seminarena på fredagarna. Men så mycket pluggar jag inte. Eller alltså jag pluggar men inte dygnet runt så vet inte riktigt hur tiden kan rinna iväg så fort. Nu ska dock inget vara klart förrän torsdag och fredag nästa vecka så idag har jag haft en pluggfri dag efter timmarna i skolan. Har tvättat och städat av. Gjort fint tills Matilda kommer hit imon för att spendera helgen här. Ska bli så kul!

Helgen som var, var jag alltså hemma i Oskarshamn. Dom dagarna sprang iväg alldeles för fort och hann inte alls med allt som jag tänkt. Hann i alla fall med pardejt med Lisa och Simon, träffa Kerstin, stan och Coffe House med mor, födelsedagsmiddag på Lilla krogen, kalas och Kerstin igen. Som är så glad och duktig jämt. Min fina tjej.



My Hero.

Hoppas inte min älskling glömmer bort mig. Blir så avis när mamma berättar en massa historier om henne. Hon har visst börjat prata lite mer nu, min glada lilla skitunge. Den energin och glädjen hon sprider till mig har jag svårt att hitta någon annanstans.
Skulle kunna sakna ihjäl mig efter henne.

You And Your Heart.

Mycket prat om mys, blommor och choklad idag. Vill också mysa med min andra kärlekshalva till man, men icke. Det vill jag ju i och för sig alla dagar. Har istället laddat upp med Pretty Woman och honungsvatten. Alla hjärtans dag är lite överskattat i mitt tycke men endå trevligt att det finns. Man-myset får vänta till helgen och då har vi några veckor att ta igen.

Helgen då jag tar en väska och beger mig hemåt kusten för att fira samma mans födelsedag och umgås med fina människor. Speciellt Kerstin som mitt hjärta blöder efter. På tal om Kerstin kan vi ju passa på att skänka en grattistanke till Fredde och Malin som har tvåårig bröllopsdag idag.
Tänk vad tiden går.   



What If I Do

Mamma kom till slut igår fast att jag inte var piggare än innan. Vi tog oss i alla fall in till stan och Tornby en snabbis för att söka födelsedagspresenter. Misslyckades med det dock och jag gick mest runt och snorade, hostade och frös och svettades om vartannat.

Sen har vi bara myst och tagit det lugnt. Försökt kurera mig. Orkar inte det här längre. Hostan tar kål på mig och min kropp, natt som dag. Vi lyckades också få stopp i slasken och ta sönder toafönstret så det inte går att stänga. Är alltså svinkallt där inne.

Stötte för övrigt på Maria Montazami med make på Ikanohuset.

Chasing Pavements.

Här sitter jag den här fredagkvällen, ensam och tycker lite synd om mig själv. Den där förbannade långdragna förkylningen är snart inne på fjärde veckan. De senaste dagarna har även hosta sällskapat. Och inatt kunde jag inte sova för att jag höll på att frysa sönder. Fick gå upp och klä på mig och hämta en extrafilt att snurra in mig i med täcket. När jag vaknade i morse kände jag mig febrig. Pallrade mig iväg till skolan för vår redovisning men skippade föreläsningen på eftermiddagen.

Så här sitter jag omringad med näsdukar, tungt huvud och svidande näsa av allt snytande. Det här håller på att förstöra hela min helg. Egentligen skulle jag ha varit hos Sanna nu för en tjejmiddag som känns riktigt surt att stanna hemma från. Och imorgon skulle egentligen mamma ha kommit men osäkert nu eftersom jag inte är något vidare sällskap och hon inte vill bli smittad. Vi ska höras imorgon vid åttatiden och hur jag känner mig då avgör om hon kommer eller inte så håll tummarna.

Förhoppningar Och Regnbågar.

Idag har jag suttit på föreläsningar mellan 8.30-15.15. Känns som att jag hade kunnat göra mycket mer värdefulla saker än att lyssna på dom. Fick ju träffa klassisarna i alla fall som man inte gör så mycket annars nu med basgrupperna.

En kul sak som hände under en föreläsning åtminstone, var att ett helgbesök klargjordes så nu är de fyra närmaste helgerna planerade med diverse besök och en färd. Ser fram emot allt lika mycket. Något annat jag ser fram emot är morgonkvällen. Då får jag vara med om den första konserten av tre som är bokade det här året. Imorgon kommer jag för tredje gången få njuta av Håkan Hellström på scen. Han kommer till Cloetta Center här i Linköping. Fiffi är mitt ypperliga sällskap och innan blir det lite mat och förpepp med Mican och Sara som också skulle dit. Men först ska jag klara av en skoldag mellan 8.30-17.00.





Bara Dårar Rusar In.

Dagen kunde ha börjat bättre. Vaknade vid tre inatt och det var lögn att somna om. Låg och hostade upp massa slem från förkylningen som kom lagom till nollningen. Dom två veckorna där efter var väl inte ultimata kurera-sig-från-förkylningsveckor så lite av det sitter fortfarande i. Idag har också halsont kommit till.

Skolan var vi egentligen lediga från idag men basgruppen skulle jobba på en biblioteksundervisning till torsdag. Precis lagom när jag ska cykla iväg börjar det snöa! Sen när jag väl kommer fram får vi reda på att vi ska hålla ett 45 minuters långt föredrag på ett seminarie på fredag. Så där fick vi ännu mer att göra.

Blev dock lite gladare när jag skulle cykla hem igen då det var strålande solsken. Solsken som doldes väl där nere på HUB, Hälsouniversitetets bibliotek, som ni säkert kommer få läsa ganska mycket om i framtiden. Nu är jag egentligen alldeles för trött för att plugga. Men ska hitta fakta om stroke och afasi, vilket jag alltid tycker är kul så hoppas jag kommer glömma bort tröttheten.


When I Look Up.

Sitter här och gav precis upp pluggandet för ikväll. Är totalt slut. Ser det som en förklaring på någon form av magsjuka tidigare i veckan, barnkalas i fredags och finsittning med följande eftersläpp igår. Barnkalas som Fiffi och Agnes hade anordnat för att fira deras 22-åriga födelsedagar. Kvällen bjöd på utklädnad, korv med bröd, chokladbollar, kritor, ballonger, lekar, Aqua och så vidare. Bra kväll.

Gårkvällen klassar jag som helt lika toppad. Om man kommit direkt till den senare delen av finsittningen hade man nog mer trott att det pågick en fulsittning. Spårade ut lite där på slutet men det gjorde det bara lite grymmare! Sjukt bra! Dock var jag inte på topp varken i fredags eller lördags och skyller där på dagarna som var innan då jag till och från i princip bodde på toan.

Nu ser jag fram emot att komma in i vardagen på riktigt med rutiner och fokus på skola, träning och sömn!











Break It Off.

Laddar för finsittning! Ikväll går jag från en nollan till etta!
No more mössa och skylt!

MalinM

Living Is Now

RSS 2.0