Friend Of A Friend.

Jag har någon jag skulle vilja presentera för er. Igår föddes en ny familjemedlem. Jag blev faster igen. Kerstin fick en lillasyster. En lillasyster som heter Märta.


A Matter Of Time.

Hade en så bra långhelg hemhemma. Är rena lyxen att kunna umgås med syster och Kerstin varje dag. Nu är man tillbaka i vardagen igen. Ullis är i Helsingborg, Kerstin i Oskarshamn och jag i Linköping. Helt värdelöst att man ska bo så långt ifrån såna man tycker så mycket om.
Men kunde vara värre!



Hade till och med en lyckad utgång på lördagen. Fast det var helt tack vare folket än på vad som erbjuds i uteväg i hamnen. Startade med en fördrink hos Fiffi för att gå vidare till Hanna. Sen mat på Åströms, vidare till Ida och till sist Åströms igen med dans och svett.







Pluggandet under hemmatiden lyste med sin frånvaro. Inte förrän på måndagen öppnade jag böckerna men just då kom Kerstin med familj så då åkte de ner i väskan igen. Det märkes dock på basgruppen igår att det var fler än jag som hade haft svårt att få något gjort i helgen så det var ju skönt. Numer är det full fokus på plugget som gäller. Rapport som ska in på måndag och de två tentorna närmar sig med stormsteg. Inte långt kvar nu och ligger ganska långt efter i planeringen. Kom i alla fall igång med statistiken till rapporten igår innan kvällen avslutades med grillning med Fiffi och en hel drös med sjukgymnaster.

These Days.

Feels good to be home. Hemma i Småland. På min kust. I min hamn. Oskarshamn. Alltid bäst. Hemma hos mamma, bror med familj, syster och vänner som finns kvar här samt kommit hem från alla olika städer. Grymt fint. Dagarna går som vanligt alldeles för fort. Kom hem i onsdags kväll och har sen dess mest myst runt. Spenderat massa tid med syster innan dom åker tillbaka till Helsingborg imon. Övrig tid under torsdagen fylldes ut med bakning, en sväng på stan med syster, fika med hela familjen plus en 4 månaders Moa med tillhörande mamma och mormor och middag med Danestens.

I förmiddags parkerade jag och syster oss på baksidan i solen. Min saknade altan och baksida. Trivsel. På eftermiddagen snodde jag med mig Kerstin och cyklade in till stan. Där kollade vi på alla ankor som badade, hälsade på hos familjen Rehnström och lekte på lekplats med Jossan. Sen cyklade vi hem igen för grillning med hela familjen. Så himla underbart.








Bridge Burning.

Idag är det en härlig vårdag. Just nu saknar jag altanen hemma hos mamma lite extra mycket. En solig dag som den här hade jag bott där ute. Jag hade tagit fram plastbordet och sen hade jag kunnat plugga där hela dagen, så länge solen var framme.

Min balkong här är på fel sida. Vi har inte sol där en endaste minut på dygnet. Så istället öppnade jag vardagsrumsfönstret på vid gavel, drog fram skrivbordsstolen och satte mig och läste om membranpotentialer och aktionspotentialen där. Funkar alldeles utmärkt så länge man bara ska läsa. Om man skulle gå över till att skriva saker blir det värre. Dessutom ligger bara solen på där i några timmar så efter klockan två är det kört!

Så efter att ha suttit i solen med huvudet ner i boken har jag numer en vit hals och ett rött bröst. Det är så läckert så ni borde bli avundsjuka!





Okej, riktigt sådär rött är det inte. Blir lite extra i kortet.

Back & Forth.

Min mamma är rätt virrig och glömsk av sig och det är så många gånger som jag suckat över detta. Har dock förstått nu att jag nog ärvt det beteendet av henne. Tre dagar på raken har jag blivit rädd för mig själv och min snurrighet.

I onsdags hade jag lagt ner ett apelsin i väskan att ha med till skolan. Jag plockade sedan upp apelsinet när jag skulle lägga i något annat för att inte apelsinet skulle ligga och mosas under. Väl i skolan skulle jag då äta detta apelsin och märkte att det låg kvar hemma. Hade alltså glömt lägga tillbaka det i väskan och tiden från att jag tog upp apelsinet, la i den andra grejen och stängde väskan var liksom max 15 sekunder.

Igår köade vi i 3,5 timmar för att få biljett till SOF, en studentfest. Det enda som man behövde till det var Liu-kortet. Efter ungefär halva tiden i kön kände jag, av någon anledning, att jag ville kolla så jag hade plånboken, där Liu-kortet finns, med mig. Självklart inte. Har alltid plånboken med mig till skolan men inte nu. Fick cykla hem och hämta den!

För en tid sedan köpte jag en sån här röd, fin tvålpump till badrummet.



Har inte använt den än eftersom jag hade en annan tvål jag tänkte ta slut på först. Och slut var den idag så då sköljde jag ur den och ställde den på tork för att sedan slänga. Några timmar senare kommer jag på mig själv med att inte hälla i den nya tvålen i den nya pumpen utan i den gamla som nyss stod på tork.



Hällde fort som fasen över det i den nya pumpen och låtsades som att inget hade hänt.



White Limo.

Det är lite ojämt väder i landet för tillfället. Sol, regn och blåst om vartannat. Idag har det i alla fall nästan varit sommar här i Linköping. Imorse när jag vaknade såg det dock ut som att det skulle bli regn. Låg väldigt mörka moln på himmeln så stoppade ner ett paraply i väskan när jag begav mig till skolan. Senare ändrades det till strålande sol och när jag gick hem var det upp mot 20 grader. Mötte folk i t-shirt och har sedan jag kom hem haft utsikt över en man i bar överkropp på gården. Nu glider det däremot in såna där mörka, fula moln igen.

Efter helgen som var har jag nästan en skinande vårren lägenhet. Städat, tvättat och bytt gardiner. Till och med golvlister och dörrkarmar fick sig en törn. Tiden rann ut lite så hann inte med att skura golven. Det får vara tills imon för nu återgår jag till plugget igen.




Anna och jag från onsdagens utång.
Stöld från Malins blogg igen
.

What Are Words.

De som inte blir berörda av detta måste vara sjukt känslokalla och förhoppningsvis inte någon nära bekant till mig.
Bör tittas på båda filmerna..så värt det.




On The Floor.

Igår och idag får vi tillbaka för att vi hade färdighetsträningar som började klockan fyra förra veckan. Dessa två dagar är nämligen schemafria, så är ledig. De grupper som inte hade färdighetsträning förra veckan hade det igår och har idag. Fint alltså. Utmärkt tillfälle att ta tag i plugget men har inte ens kollat åt det hållet. Kasst. Vågar inte ens skriva vad jag gjort istället..

Igår dj:ade Rebecca & Fiona (som btw kommer till Latitud) på utestället Platens så jag, Malin och Anna tog oss dit efter lite förfestande och köande. Har nog aldrig förut varit med om en sån klubbstämning. Vart lite annorlunda från en vanlig utekväll. Lite mer tryck, lite mer drag, lite mer knuffandes, lite mer svett. Dessutom halva priset i baren.



( bild från Gotland )

Singing In The Rain.

Det är långt hem till Ryd på natten.
När man cyklar.
I ösregn.



Long Road To Ruin.

Åkte hem till hamnen i torsdags. Provjobb inför sommaren var inplanerat fredag och lördag natt. Det där med sömnen vart ju rena rama experimentet. Kerstin skulle sova hos oss fredag natt och hon kom vid fem på fredag eftermiddag. Henne vill jag ju träffa så därefter kunde jag ju inte gå och lägga mig. Men lyckades faktiskt somna lite mellan tre och fem. Jobbade mellan 21 och 7 och delvis var jag riktigt trött men jag höll mig vaken och ganska pigg.

När jag kom hem vid sjutiden var mamma och Kerstin vakna förstås. Ville ju passa på att träffa Kerstin medan jag var hemma så jag gick inte och la mig förrän runt 11 när Fredde och Malin hämtat henne. Fick sova 5,5 timmar, till 16.30mamma väckte mig och frågade om jag ville följa med ut och äta med henne, Fredde, Malin och Kerstin. Mamma sa att hon inte vågade åka utan att väcka mig och fråga och det gjorde hon rätt i. Självklart kunde jag inte säga nej till det erbjudandet.  Så efter för lite sömn hade jag en sjukt jobbig lördagsnatt. Dessutom var det typ inget att göra och det gjorde ju inte saken bättre.

Förutom tröttheten var det helt okej så det är nu bestämt att jag sommarjobbar där. Blir nog fint!

I söndags innan jag åkte tillbaka till Linköping var vi och gungade med Kerstin. Älskar att hon är i det roliga-pratet-stadiet nu. Blir skratt varje gång.



MalinM

Living Is Now

RSS 2.0