Love The Way You Lie.

En vecka har gått på mitt nya liv som student. En vecka som mestadels har bestått av att lära känna alla dryga 70 personer i klassen. Tänkte dra igenom lite vad vi har sysslat med i skolan och nollningen för alla som jag vet har undrat.

Måndag. Mötte upp två tjejer, Hanna och Karro, som också bor i Ryd och tog oss med cyklarna till uppropet. Efter upprop och diverse info från skolans sida gick jag, Karro, Hanna och Fanny in till stan och vandrade runt lite. Senare var det dags för första nolleaktiviteten. Vi fick en liten rundvandring på skolan och sen fick vi göra oss varsin mössa och skylt som ska bäras till nolleperioden är över. Sen var det dags för lite lekar i den kalla snön och nu fick vi också vårt första besök av Överfadderiet som mest finns till för att skrämma slag på nollan. Som avslutning på kvällen gick vi gruppvis hem till en fadder i området där man bodde och bjöds på taco.



Tisdag. Började dagen med en föreläsning om sjuksköterskans roll och delmoment och ämnen under våra tre år på utbildningen. Sedan delades vi in i basgrupper och hade vårt första basgruppsarbete. På kvällen kom Hanna och Karro hem till mig för lite förfest innan vi begav oss till kårhuset Örat för Beachfest där jag skulle föreställa haj så hade skapat en fin liten hajfena som mest var i vägen!





Onsdag. Vi fick ta campusbussen till Norrköping där vi med deras SSK hade en föreläsning om sjuksköterskan och omvårdnad. På eftermiddagen och tillbaka i Linköping fick vi svar på våra frågor vi ställt i basgrupperna föregående dag av fyra sjuksköterskor. Efter detta inleddes en skum föreläsning på engelska som vi ganska snabbt avslöjade var en fejkföreläsning! Vi var ganska många som beslutade oss för att hoppa över kvällens nollning som skulle hållas utomhus i en sträng kyla.

Torsdag. Redovisade vårt basgruppsarbete i storgrupper och hade studiebesök på biblioteket och clinicum där den praktiska övningen kommer ske. Kvällen spenderade vi tillsammans med SSK:s festeri SSKål. De gick med stor överdrivenhet och mycket skratt igenom hur en ful respektive finsittning går till. Efteråt bjöds vi på "sofistikerat tilltugg".



Fredag. Hade inget i skolan så jag, Karro och Hanna tog oss ut till Tornby för lite shopping. På kvällen vart det förfest hos Hanna dit lite fler Rydare även kom. Senare var det dags för sektionssittning vilket var väldigt trevligt. Efter det blev det utgång till studentstället Flamman. Avslutade den dagen med en nattdejt med Fiffi Donken.









Lördag. Ganska seg denna dag efter fredagens händelser med blev även här lite förfest med Rydarna innan vi träffade klassen för utgång på Ågatan där de flesta uteställerna ligger. Men vad som utlovades som en pubrunda blev endast en pub och ett dansställe.

Och nu är det söndag och dagen har jag spenderat med att göra saker som inte hunnits eller orkats med under veckan. Har dock inte fått så mycket gjort som jag tänkt. Imorgon sätter första kursen igång i skolan, Hälsa, etik och lärande och vi kommer få reda på basgrupperna. Sen får man ju inte glömma att det är en hel vecka till med nollning! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

MalinM

Living Is Now

RSS 2.0